Loading

Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

066 6 31 31 32

info@tpholliday.com

Ponedeljak- Petak: 08:30 - 16:30 | Subota: 08:00 - 16:00 | Nedelja: zatvoreno

Ponedeljak-Petak 08:30-16:30 | Subota 08:00-16:00
Pozovite nas 066 6 31 31 32
Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

Registracija vozila na rate

Registracija vozila na rate

Registracija vozila na rate pruža brojne povoljnosti.

Iz godine u godinu broj vozila na putevima raste, pa je bezbednost u saobraćaju jedna od najvažnijih stavki ne samo kod nas, već širom sveta. Upravo zbog toga je registracija vozila osnovna obaveza svakog vlasnika automobila. Njome se potvrđuje da vozilo ispunjava sve navedene uslove za nesmetano učestvovanje u saobraćaju i kao takvo se upisuje u registar vozila.

Nažalost, tehnički pregled i registracija vozila 2021. godine beleže porast cena, te za pojedine vozače ovi troškovi predstavljaju operećenje kućnog budžeta. Da bi ih oslobodila nepotrebnog zaduživanja agencija TP Holliday je uvela plaćanje na rate.

Tehnički pregled automobila je uslov za registraciju

Da bi mogla da se obavi registracija vozila na rate neophodan je tehnički pregled. On obuhvata detaljnu kontrolu ispravnosti svih uređaja, a zatim poređenje dobijenih merenja sa standardnim parametrima. Šta obuhvata ova provera i kojim se redom vrši određena je Pravilnikom o vršenju tehničkog pregleda.

Registracija vozila na rate

Prvi korak jeste identifikoanje vozila po broju šasije i motora. Kada se potvrde brojevi sledi kontrola uređaja za upravljanje i za zaustavljanje, uređaja za osvetljavanje puta, uređaja za davanje svetlosnih znakova i za označavanje vozila, kao i uređaja za davanje zvučnih znakova i uređaja za kontrolu i davanje znakova.

Naredni deo obuhvata dijagnostifikovanje uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova, uređaja za oslanjanje i uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila. Takođe, neophodno je proveriti uređaj za kretanje vozila unazad, uređaj za oslanjanje, elektrouređaje i instalacije, pogonske uređaje, uređaje za prenos snage.

Ukoliko je vozilo zadovoljilo sve kriterijume izdaje se Potvrda o tehničkoj ispravnosti.

Koja dokumentacija je potrebna za registraciju vozila?

Registracija vozila na rate vrši se na osnovu Potvrde o tehničkoj ispravnosti. Osim potvrde potrebna je i određena dokumentacija koju dostavlja vlasnik vozila. Tu spada lična karta, saobraćajna dozvola i prethodna polisa osiguranja od autoodgovornosti.

Vozilo se registruje na ime vlasnika i to prema mestu njegovog prebivališta. Što znači da zahtev za produženje registracije i izdavanje registracione nalepnice podnosi on lično pre isteka važenja saobraćajne dozvole.

Cena registracije određena je, pre svega, kubikažom vozila tako da se sa povećanjem zapremine motora visina troškova srazmerno povećava. U iznos ulazi i zakonski određeno osiguranje vozila pri registraciji i takse, kao što su administrativna ekološka taksa i troškovi za javne puteve.

Imajući u vidu količinu novca koja mora da se idzvoji za troškove ne čudi što je registracija vozila na rate sve popularnija opcija kod nas.

Registracija vozila na rate može se obaviti na više načina

U agenciji TP Holliday možete kompletnu registraciju platiti odloženo na 12 meseci i na način koji vama najviše odgovora. Odnosno, sami birate da li ćete plaćanje izvršiti čekovima bez kamate, administrativnom zabranom, kreditnim karticama ili platnim karticama Intesa banke.

Mogućnost plaćanja putem administrativne zabrane imaju svi stalno zaposleni i penzioneri, bez obzira na godine starosti. Jedini uslov jeste popunjen formular za administrativnu zabranu, koji možete preuzeti na sajtu ili u prostorijama agencije TP Holliday. Radnici formular overavaju u svojoj firmi, a penzioneri u PIO fondu.

Stručno osoblje sa višegodišnjim iskustvom i 3 linije vrhunske Hofmann Marinković opreme poslednje generacije dokaz su kvaliteta naših usluga u šta su se uverili brojni zadovoljni klijenti.

Admintpholliday

Leave a Comment

Your email address will not be published.*

Arhiva

decembar 2022.
PUSČPSN
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031