Loading

Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

066 6 31 31 32

info@tpholliday.com

Ponedeljak- Petak: 08:30 - 16:30 | Subota: 08:00 - 16:00 | Nedelja: zatvoreno

Ponedeljak-Petak 08:30-16:30 | Subota 08:00-16:00
Pozovite nas 066 6 31 31 32
Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

Prva registracija vozila – Sve na jednom mestu!

Prva registracija vozila

Prva registracija vozila – Sve na jednom mestu!

Prva registracija vozila se odnosi na bilo koje voilo koje se prvi put registruje na teritoriji naše zemlje.

S obzirom da je su automobili odavno postali sredstvo koje nam život čini lakšim. Svako od nas je makar jednom razmišljao o njihovoj kupovini. I dok ćete vrlo lako dati odgovor koju marku automobila želite da imate, realnost je sasvim drugačija. Nažalost, nije redak slučaj da se želje i mogućnosti ne podudaraju, jer kupovina novog vozila, za mnoge, je velika investicija.

Srećom, na raspolaganju nam je veliki izbor polovnih automobila. Ovakvom kupovinom možete dobiti željeno vozilo, a da pri tom ne narušite svoj budžet.

Međutim, pre nego što krenete da uživate u vožnji gradom i otkrivate nepoznate predele okolnih mesta, čeka vas prva registracija vozila. Čak i za one koji ne kupuju po prvi put vozilo, čitava procedura može biti komplikovana. Zbog toga vam agencija za tehnički pregled Šabac, TP Holliday otkriva sve što vam je potrebno kada se zaputite prvu put da registrujete vozilo.

Šta obuhvata prva registracija vozila?

Prva reistracija vozila se vrši kod polovnih vozila kupljenih u Srbiji, novih vozila domaće proizvodnje, kao i onih koja su uvežena iz inostranstva, bez obzira da li su nova ili korišćena. Takođe, neophodna je i kod vozila koja su dobijena u nasledstvo.

Procedura se obavlja u opštini prebivališta vlasnika. Ukoliko je u pitanju pravno lice, onda se prva registracija vozila vrši u mestu gde je sedište firme.

Osim saobraćajne dozvole, ova vrsta registracije obuhvata i izdavanje registracione nalepnice i registarskih tablica.

Da li je potreban tehnički pregled za prvu registraciju?

Tehnički pregled automobila je uslov za svaku, pa i prvu registraciju. Njime se utvrđuje stanje vozila. Zapravo, ovim dijagnostifikovanjem se potvrđuje da li je ono ispravno ili nije, odnosno da li može bezbedno da učestvuje u saobraćaju ili ne.

Prva registracija vozila

Prema Pravilniku o vršenju tehničkog pregleda vozila najpre se vrši identifikacija i utvrđivanje tehničkih karakteristika, da bi potom usledio detaljni pregled svih uređaja i opreme, kao i poređenje dobijenih rezultata sa propisanim. Na osnovu toga se izdaje registracioni list kojim je overena tehnička ispravnost vozila.

Imajte u vidu da prilkom podnošenja zahteva za prvu registraciju dokaz o tehničkoj ispravnost vozila ne sme biti stariji od 30 dana.

Koja dokumentacija je potrebna za prvu registraciju vozila?

Da biste registrovali svoj novi auto, nakon tehničkog pregleda, morate pribaviti određenu dokumentaciju. Nju čini registracioni list sa tehničkog pregleda, polisa osiguranja od autoodgovornosti, dokaz o uplaćenim taksama. Zatim, potreban je dokaz o poreklu vozila, odnosno kupoprodajni ugovor, račun o kupovini vozila, pravosnažno sudsko rešenje o nasleđivanju ili ugovor o poklonu.

Kod vozila koja su uvežena iz inostranstva dokaz o poreklu obuhvata inostranu saobraćajnu dozvolu. Takođe je potreban inostrani ugovor o prodaji vozila sa prevodom. Ako inostrana saobraćajna dozvola ne glasi na podnosioca zahteva za registraciju i inostrane registarske tablice. Ukoliko su one vraćene mora da stoji napomena u inostranoj saobraćajnoj dozvoli, takođe morate dostaviti dokaz o plaćenoj carini i porezu.

U slučaju da je vozilo pojedinačno proizvedeno ili prepravljeno neophodno je da imate i uverenje o ispitivanju.

Za pravna lica, pored navedih stavki potreban je i izvod iz APR-a prodavca.

Bilo da se radi o prvoj registraciji vozila ili produženju, u agenciji TP Holliday na jednom mestu brzo i povoljno možete obaviti tehnički pregled i kompletnu registraciju.

 

Admintpholliday

Leave a Comment

Your email address will not be published.*

Arhiva

februar 2023.
PUSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728