Loading

Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

066 6 31 31 32

info@tpholliday.com

Ponedeljak- Petak: 08:30 - 16:30 | Subota: 08:00 - 16:00 | Nedelja: zatvoreno

Ponedeljak-Petak 08:30-16:30 | Subota 08:00-16:00
Pozovite nas 066 6 31 31 32
Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

Osiguranje vozila prilikom registracije

Osiguranje vozila prilikom registracije

Osiguranje vozila prilikom registracije

Osiguranje vozila prilikom registracije pruža vam brojne pogodnosti i prednosti, a ujedno štedi i vaše vreme i novac.

Tehnički pregled automobila, kao i registracija vozila obavezne su procedure i neophodne za nesmetano učešće u saobraćaju. Jedino tehnički ispravno i registrovano vozilo sme se naći na putevima naše države, ali i inostranstva. Pored toga, obavezno je i osiguranje vozila prilikom registracije. Dakle, ove tri procedure postaju neophodnost za bezbedno i sigurno učestovavanje u saobraćaju.

Kada uzmemo u obzir da se na ulicama naših gradova viđa sve više automobila, a samim tim i novih vozača, ne čudi ni podatak da raste i broj saobraćajnih nezgoda. Gužve na putevima, nesmotrenost vozača, loše stanje na putevima – sve ovo mogu biti uzroci saobraćajnih nesreća. Bez obzira na to šta je uzrok nezgoda, veoma često je neophodno platiti i nadoknaditi materijalnu štetu koja je naneta. Upravo iz tog razloga, osiguranje vozila postaje potreba savremenog doba.

Ljudski život nema cenu. Zaštita vozača i putnika u vozilu je od krucijalnog značaja! Upravo iz tog razloga, neophodno je zaštiti sve učesnike u saobraćaju. Tu mogućnost pruža vam osiguranje vozila pri registraciji.

Šta sve obuhvata ovakav vid osiguranja otkriva vam agencija za tehnički pregled TP Holliday iz Šapca.

Da li je osiguranje vozila prilikom registracije obavezno za sve?

Osiguranje vozila je obavezna procedura prilikom registracije dvotočkaša ili četvorotočkaša. Ona je propisana Zakonom o obaveznom osiguranju u saobraćaju. Prevedeno na jednostavniji jezik – registracija vozila ne može se obaviti bez osiguranja.

Osiguranje vozila prilikom registracije

Polisa osiguranja od autoodgovornosti se zaključuje jednom godišnje. Ova polisa služi sa osiguranje vozača od odgovornosti za štetu koju načini drugim učesnicima u saobraćaju. Moramo naglasiti, ova polisa obuhvata i štete nastale kada vozilom upravlja drugo lice, a ne sam vlasnik. Pored toga, obuhvata i štete koje su učinjene vozilom uzetim na lizing. Nadoknadu štete isplaćuje osiguravajuća kuća sa kojom je vlasnik vozila zaključio polisu osiguranja.

Trebalo bi posebno naglasiti i da se nadoknada štete odnosi samo na vozilo. Kada vlasnik proda vozilo, sva prava i obaveze se prenose na osobu koja je kupila auto. Ovo znači da polisa osiguranja menja vlasnika. Naravno, o svim promenama mora se obavestiti i osiguravajuća kuća koja je izdavaoc polise. Na taj način, sve se ponovo evidentira i novom nosiocu se dodeljuje osiguranje od autoodgovornosti.

Koja je cena osiguranja prilikom registracije vozila?

Na cenu osiguranja koje ćete nabaviti za svoje vozilo utiču dva faktora. To su snaga motora premijski stepen.

Snaga motora se izražava u kW i ispisana je na zadnjoj strani saobraćajne dozvole. Premijski stepen zavisi od broja nezgoda koje ste izazvali u toku perioda u kojem važi registracija. Kada se obavi prva registracija, postajete vlasnik osiguranja 4. stepena. Ukoliko ne izazovete štetu nijednom u toku godine, polisa osiguranja prelazi na 3. stepen, sa bonusom od 5 odsto. Ukoliko i naredne godine ne izazovete štetu, osgiuranje prelazi na 2. stepen i dobijate bonus od 10 odsto. Godine nakon toga, osiguranje stiže na prvi stepen sa 15 odsto popusta.

Ipak, svaka izazvana nezgoda povećava premiju za 3 stepena. Dakle, neophodno je i dalje biti obazriv u saobraćaju, kao što biste to činili bez polise osiguranja. Vodite računa o svojoj, ali i o bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Gde možete dobiti osiguranje vozila prilikom registracije?

Osiguranje vozila prilikom registracije možete dobiti u agenciji TP Holliday. U našoj agenciji, osim toga, možete osigurati i putnike, kao i domaćinstvo, ali i kupiti zdravstveno osiguranje. Naša agencija nudi vam zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem. Upravo to je ono što nas razdvaja od ostalih!

U našoj agenciji možete, na licu mesta, izvršiti i osiguranje stakala za sve vrste vozila, uz veoma povoljne cene i jednostavan postupak.

Osiguranje vozila prilikom registracije

Kontaktirajte nas za više informacija o dostupnim polisama osiguranja svakog radnog dana od 07:30h do 20h, kao i subotom od 08h do 16h!

Admintpholliday

Leave a Comment

Your email address will not be published.*

Arhiva

oktobar 2022.
PUSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31