Loading

Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

066 6 31 31 32

info@tpholliday.com

Ponedeljak- Petak: 08:00 - 20:00 | Subota: 9 - 15 | Nedelja: zatvoreno

Ponedeljak- Petak: 08:00 - 20:00 | Subota: 09:00 - 15:00
Pozovite nas 066 6 31 31 32
Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

Osiguranje vozila pri registraciji

Osiguranje vozila pri registraciji

Osiguranje vozila pri registraciji

Osiguranje vozila pri registraciji, uz tehnički pregled automobila, je neophodno za nesmetano učestvovanje u saobraćaju.

Iz godinu u godinu broj vozača, samim tim i broj vozila, konstantno raste. To za rezultat ima i sve veće gužve na putevima. Nažalost, svedocimo smo porasta i broja saobraćajnih nezgoda, izazvanih nesmotrenošću vozača, stanju na putu ili nekim trećim faktorom.

Bez obzira šta je uzrok nezgode, često je neophodno nadoknaditi nastalu materijalnu štetu. Ljudski život i zdravlje su nemerljivi. Upravo zbog toga potrebno je zaštiti vozača i putnike, kao i samo vozilo od posledica nezgoda koja se ne mogu sprečiti.

Šta obuhvata osiguranje vozila pri registraciji otkriva vam agencija za tehnički pregled Šabac, TP Holliday.

Da li je osiguranje vozila pri registraciji obavezno?

Osiguranje vozila je propisano Zakonom o obaveznom osiguranju u saobraćaju. To znači da se bez njega ne može obaviti registracija.

Polisa osiguranja od autoodgovornosti se zaključuje jednom godišnje i njome je vozač osiguran od odgovornosti za štetu koju načini drugim učesnicima u saobraćaju. Pri čemu ona obuhvata i nastale štete kada je vozilom upravljalo neko drugo lice, a ne sam vlasnik, kao i štete koje su pričinjene vozilom koje je uzeto na lizing. Nadoknadu isplaćuje osiguravajuća kuća sa kojom je vozač zaključio polisu osiguranja.

Osiguranje vozila pri registraciji

Imajte u vidu da se nadoknada štete odnosi na samo vozilo, a ne i na privatne stvari koje su bile u autu koji je izazvao nezgodu.

Ukoliko vlasnik proda vozilo, sva prava i obaveze nad njim prenose se na osobu koja je kupila auto. Polisa osiguranja menja vlasnika. O nastaloj promeni mora se obavestiti osiguravajuća kuća koja je izdala polisu kako bi evidentirala novog nosioca osiguranja.

Kako se određuje osiguranje vozila pri registraciji?

Visina iznosa osiguranja se određuje na osnovu dva faktora – snage motora i premijskog stepena. Iako je država odredila minimalne cene, osiguravajuće kuće imaju slobodu da ih povećaju.

Snaga motora je izražena u kilovatima (kW) i zapisana je na zadnjoj strani saobraćajne dozvole pod P.2. Premijski stepen zavisi od broja nezgoda koje ste izazvali u toku godišnje registracije.

Naime, kada se obavi prva registracija kupljenog vozila dobijate osiguranje 4. stepena. Pri sledećoj registraciji, ako niste izazvali nijednu štetu, polisa prelazi na 3. stepen, sa bonusom od 5 odsto. U narednoj godini osiguranje vas dovodi na 2. stepen i donosi popust od 10 odsto. Ako ni treće godine u vožnji niste pričinili štetu stižete na 1. stepen i dobijate 15 odsto popusta. To je maksimum benefita.

Osiguranje vozila pri registraciji

Međutim, visina osiguranja se menja u slučaju izazvane štete. Tako da svaka nezgoda povećava premiju za 3 stepena. Ovaj bonus-malus, kako se naziva, zapravo, predstavlja vrstu kazne zbog koje ćete u narednim godinama morati da izdvojite veću sumu novca za osiguranje vozila pri registraciji.

Prednosti kupovine osiguranja u agenciji TP Holliday

Agencija TP Holliday vam nudi mogućnost da uz tehnički pregled automobila, na jednom mestu obavite i registraciju i kupovinu osiguranja. Na taj način uštedećete, pre svega, svoje vreme, jer ne morate da čekate u redu u MUP-u i osiguravajućoj kući. Takođe, sačuvaćete budžet, jer vam je obezbeđena najbolja polisa osiguranja, bez sakrivenih troškova.

Admintpholliday

Leave a Comment

Your email address will not be published.*

Arhiva

maj 2021.
PUSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31