Loading

Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

066 6 31 31 32

info@tpholliday.com

Ponedeljak- Petak: 08:00 - 20:00 | Subota: 9 - 15 | Nedelja: zatvoreno

Ponedeljak-Petak 07:30-19:30 | Subota 08:00-16:00
Pozovite nas 066 6 31 31 32
Obilazni put bb, 15000 Šabac, Republika Srbija

Osiguranje od autoodgovornosti

Osiguranje od autoodgovornosti

Osiguranje od autoodgovornosti

Osiguranje od autoodgovornosti predstavlja obavezno i zakonom propisano osiguranje, sa kojim se susrećete pri registraciji vozila.

Tehnički pregled i registracija vozila procedure su koje vozači moraju proći barem jednom godišnje. Ipak, mnogi vozači zaboravljaju da se prilikom registrovanja automobila mora potpisati i polisa osiguranja od autoodgovornosti.

Ovo osiguranje obezbeđuje pokriće u slučaju da vozilom načinite štetu trećim licima.

Agencija za tehnički pregled TP Holliday otkriva vam šta podrazumeva obavezno osiguranje i koje polise osiguranja možete potpisati u našim prostorijama.

Šta je osiguranje od autoodgovornosti?

Osiguranje od autoodgovornosti je zakonom obavezno osiguranje kojim se garantuje pokriće vlasnicima ili korisnicima vozila od odgovornosti za štetu učinjenu trećim licima. Važno je napomenuti da je polisa ovog osiguranja vezana isključivo za vozilo, ne za vozača.

Osiguranje od autoodgovornosti

Isto tako, ono se odnosi na putnička i teretna vozila, motocikle, vučna i priključna vozila, kao i radna vozila.

Samo neki od kriterijuma koji se koriste pri obračunu premije su snaga, nosivost, vrsta vozila i slično. Premija osiguranja zavisi i od toga da li je u prethodnoj godini vašim osiguranim vozilom pričinjena šteta ili nije.

Obavezno osiguranje vozila važi za štetu pričinjenu na teritoriji Republike Srbije. Osiguranje domaćih vozila van teritorije naše države moguće je samo uz zelenu kartu. Kako se nabavlja zelena karta?

Da li vam je neophodna zelena karta?

Zelena karta, odnosno međunarodna karta osiguranja predstavlja potvrdu o osiguranju motornog vozila i služi kao dokaz da je vozilo osigurano, u toku upotrebe u inostranstvu.

Kada jednom izvadite zelenu kartu, važno je da znate da će ona trajati isto koliko i polisa osiguranja od autoodgovornosti.

Ukoliko boravite u nekoj od zemalja članica sistema zelene karte, ova potvrda vam obezbeđuje osiguravajuću zaštitu za štetu koju pričinite trećim licima. Neophodna je za države kao što su Rusija, Belorusija, Moldavija, Turska, Izrael i Makedonija.

Izdavanje zelenog kartona u agenciji TP Holliday je prilično jednostavna procedura koja traje svega nekoliko minuta. Potrebno je da posedujete polisu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti i saobraćajnu dozvolu vozila.

Dakle, ako planirate putovanje u neku od zemalja sistema zelene karte, nabavite svoju potvrdu na vreme!

Ostale vrste osiguranja koje su vam dostupne u agenciji TP Holliday

Osim zelene karte i osiguranja od autoodgovornosti, u našoj agenciji možete osigurati i putnike u vašem vozilu.

Nažalost, saobraćajne nesreće se događaju na svakodnevnom nivou, te nikako nisu retka pojava. Iako većina nas ne voli da razmišlja o njima, veoma je važno posedovati određeni stepen zaštite. Osiguranje putnika pruža upravo to – obezbeđivanje svih lica u vozilu od posledica nezgode i saobraćajnih nesreća.

Koristi se za osiguranje pet putnika, po veoma povoljnoj ceni, na period od godinu dana.

Osim toga, pri registraciji vozila možete obezbediti sebi i kasko osiguranje. Za razliku od osiguranja od autoodgovornosti, kasko osiguranje je osnov za naknadu štete koja nastane na vašem vozilu, bez obzira na krivicu. U našoj agenciji, kasko osiguranje možete ugovoriti sada, a plaćati odloženo, do 12 mesečnih rata. Dostupno vam je i osiguranje stakala na vozilu.

Osiguranje od autoodgovornosti

Pored ovih vrsta osiguranja, u našoj agenciji, možete nabaviti i putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem. Putovanja u inostranstvo, naročito na duži vremenski period, mogu se završiti određenim vrstama povreda. Računi za lečenje u inostranstvu često nisu mali, te je putno zdravstveno osiguranje najbolje rešenje za sve osobe koje planiraju put u drugu državu. Kako biste putno zdravstveno osiguranje dobili brzo i jednostavno, neophodno je da u našu agenciju ponesete samo pasoš.

Agencija TP Holliday vaš je najbolji saveznik i pri osiguranju domaćinstva. Na licu mesta, bez dugih procedura i čekanja, možete osigurati sve vrste nastanjenih i nenastanjenih objekata. Sigurnost vas i vaših najbližih uvek mora biti prioritet!

Za više informacija o tome kako funkcioniše osiguranje od autoodgovornosti, kasko osiguranje i sve druge vrste osiguranja, možete nas kontaktirati.

Admintpholliday

Leave a Comment

Your email address will not be published.*

Arhiva

avgust 2022.
PUSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031